Skarvøy er like spennende under vann som over vann. Ta turen i det våte element!

Skarvøy har mange dykkemuligheter, fra de helt novise til de proffe.
 
Den nordlige posisjonen er fin for å gå på land. Man kan dykket ut i sundet, og derfra velge øst eller vest. Vest er det småpent med fin sandbunn, og maks dyp på 15 meter. Østover kan man komme seg ned på langt over 30 meter. Det finnes en vertikal vegg på det nord-østlige hjørnet av øya. Sundet byr på flatfisk, breiflabb og pelagisk fisk.
 
Den østlige posisjonen huser våre fineste grotter - og dybden er kun ned til 10 meters dyp. Egner seg fint for avslutning av et dykk. Her kan man også ved fint vær gå på land på det flate fjellet. Ypperlig for sommertur med grill osv. Dykk gjerne ned mot 30 meter for å se den vakre hornkorallen som Egersund har et spesielt ansvar for å ta vare på.
 
Lokaliteten på buktra ved det syd-vestlige hjørnet er meget tøff, med det berømte overhenget man kommer ut i hvis man svømmer rett mot vest fra bukta. Overhenget er på ca. 20 meters dyp. Veggen går vertikalt ned til ca. 40 meter. Skarvøy byr på det meste man kan se under vann.
 
Dybde: Maks dybde er ca. 50 meter hvis du svømmer rett mot syd fra sydenden av øya.
 
Passer for: Alle dykkere. Må ha båt for å frakte utstyr, men det er minst to steder man kan gå på land. Vind/sjø: Stedet egner seg ypperlig når det blåser nordlige vinder. På sydlige vinder er den kun den nordlige lokaliteten som egner seg.

DYKKING